luni, 17 martie 2025

 Traducere di acest studiu:

https://www.breastcancer.org/risk/risk-factors/using-hormone-replacement-therapy
"Estrogenul vaginal - sigur pentru femeile cu cancer de sân
Femeile cu cancer de sân pot folosi în siguranță estrogenul vaginal pentru a trata anumite simptome de menopauză.
Scris de Jamie DePolo | Evaluat de 1 consilier medical
22 noiembrie 2023.
Utilizarea estrogenului vaginal a ajutat la ameliorarea sindromului genito-urinar al menopauzei, inclusiv uscăciunea și iritația vaginală, la femeile diagnosticate cu cancer de sân și nu a crescut riscul de a muri din cauza cancerului de sân, potrivit unui studiu.
Cercetarea a fost publicată online pe 2 noiembrie 2023, de jurnalul JAMA Oncology. Citiți rezumatul „Utilizarea terapiei cu estrogen vaginal și supraviețuirea la femeile cu cancer de sân”.
Ce este sindromul genito-urinar al menopauzei?
Sindromul genito-urinar al menopauzei este un nume lung pentru constelația de simptome pe care scăderea estrogenului care vine odată cu menopauză le poate provoca în vagin și vezică urinară. Include uscăciunea și iritația vaginală, sexul dureros, infecțiile tractului urinar, nevoia de a face pipi mai des și incontinența.
Terapia hormonală, care este utilizată pentru a trata cancerul de sân cu receptori hormonali pozitivi, poate provoca multe dintre aceste simptome și le poate face mai intense decât ar fi dacă o femeie ar trece prin menopauză naturală. Simptomele sindromului genito-urinar al menopauzei sunt motivul pentru care multe femei încetează devreme să ia medicamente de terapie hormonală.
Estrogenul vaginal este considerat estrogen local, ceea ce înseamnă că rămâne în cea mai mare parte în zona în care este aplicat, în acest caz vaginul. Estrogenul vaginal se prezintă sub formă de creme, inele sau tablete.
Studiile sugerează că estrogenul vaginal nu crește riscul de recidivă a cancerului de sân sau mortalitatea prin cancer de sân la femeile care au fost diagnosticate cu cancer de san.

https://www.breastcancer.org/risk/risk-factors/using-hormone-replacement-therapy?fbclid=IwY2xjawJE-N9leHRuA2FlbQIxMQABHT12Xmz0swBChQJqDfXgSsbJPV_-WJg6Pjqsrc6G5iIuXP6cGEWLWGDegQ_aem_2Q08VPEkYHDwS0zgDviiNw

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu