luni, 28 martie 2011

Un consiliu de administratie

Conform noii legi a invatamantului din "Consiliul de administratie" al scolii ar trebui sa faca si 2 parinti (pe langa profesori, un invatator,  directorul scolii , 2 reprezentanti din Consiul local si un reprezentant din partea primarului - directorul era necajit ca de ce nu si liderul de sindicat - Ceeeeee?????).

Sedinta mare cu comitetul de parinti in care directorul citeste un rezumat din lege. Dupa ce tremina de citit, el, directorul propune ca reprezentanti din partea parintilor pe domnul X si pe doamna Y (o marime a orasului care nu era de fata si care nici macar nu voia sa faca parte din respectivul consiliu). Ma uit tampita, ca pe vremea lui Ceausescu, cum tipul ne trateaza ca pe niste debili mintal si CUM NIMENI NU ARE NICIO PROBLEMA CU ASTA. Iar n-am de ales si spun ca nu consider normal sa fie numit cineva in lipsa (ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu si-a dat consimtamantul) si insist asupra ideii ca un reprezentant al parintilor ar trebui sa faca parte dintr-o structura controlata de parinti, care sa raporteze parintilor adica din comitetul de parinti. N-are de ales si ne cere sa nominalizam pe cineva.

Daca s-a dat o lege care incearca implicarea parintilor in structurile de conducere ale scolilor, de ce legea nu a prevazut expres si organizarea de alegeri pentru desemnarea acestor reprezentanti? S-ar fi evitat astfel abuzurile tipic romanesti cu numirea cui convine conducerii si nu parintilor...

Democratia (si exercitiul democratic) la romani va ramane un vis frumos atat timp cat oamenii nu sunt inca liberi in capul si in sufletul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu