vineri, 11 decembrie 2009

L-am votat pe Traian Basescu

- Pentru ca a sustinut-o pe Monica Macovei in demersurile sale anticoruptie.
- Pentru ca Emil Boc nu este un politician slugarnic asa cum afirma mediile imbibate de masculinitate agresiva care considera ca orice om cu care se poate lucra decent este obligatoriu un prost si un slugarnic.
- Pentru ca a avut curajul sa sustina pana-n panzele albe legi cum ar fi "Legea salarizarii unice", "Cota unica", "Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari", etc.
- Pentru ca este autentic iar eu consider ca noi, romanii, avem pentru prima oara in istoria ultimilor 200 de ani un conducator neartificial. Noi nu am mai vazut niciodata un presedinte care sa nu para impaiat si care chiar sa ne spuna ceva atunci cand deschide gura. Este ceea ce a speriat cel mai tare la oamenii care au votat cu o anumita disperare impotriva lui Traian Basescu. Au considerat ca la nivel inalt totul trebuie facut rece, artificial si din varful buzelor pentru ca altfel "nu se cade" si "ne rade lumea buna".
- pare ca si-a constientizat rolul istoric si incearca sa se ridice la inaltimea istoriei. Eu cred ca, spre deosebire de Ion Iliescu, despre traian Basescu se va vorbi de bine in carti peste 50 de ani.

- promoveaza femeile - chiar daca unoeri o face schiopatat iar alegerile sale sunt cel putin discutabile.


Defectele lui Traian Basescu:
- este uneori rupt de realitatea care-l trage de maneca - noi ne dadeam toti de ceasul mortii ca vine criza iar el nu stia si-i dadea inainte cu marirea cu 50% a salariilor profesorilor (aici Taiceanu a dovedit o inspiratie demna de un liberal si ne-a salvat pe ultima suta de la dezastru - pacat insa ca el este "de partea negativa a fortei :)).
- multe dintre glumele sale sunt de prost gust
- apartine unei generatii lipsite de valori umaniste deci nu prea ai ce sa-i ceri la capitolul acesta (am sentimentul ca a invatat de cand e presedinte sa se exprime corect politic dar nu crede o iota din ce spune; din cand in cand se mai scapa si cand se scapa trebuie sa-ti acoperi urechile).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu