miercuri, 2 martie 2011

Bataia cu bulgari

Unul dintre jocurile de iarna favorite ale lui Vlad este bataia cu bulgari.
Unul dintre jocurile pe care eu nu le pot suferii (le consider o tampenie chiar) e... bataia cu bulgari.

Evident, am avut o discutie  si i-am spus ce nu-mi place mie la bataia cu bulgari (in primul rand ma deranjeza faptul ca este folosita pentru manifestarea agresivitatii unora impotriva altora). I-am spus totusi ca daca lui ii place eu n-am nicio problema cu asta.
Am investigat si de ce-i place lui: ii place sa arunce cu zapada si sa se arunce in el cu zapada, ii place sa aiba echipa si sa se lupte cu o alta echipa, ii place cavalerismul specific diferitelor lupte (desi ma straduiesc din greu sa-i explic ca asta in luptele adevarate e kaka-maka) si nu in ultimul rand ii place pentru ca zapada nu raneste pe nimeni (deci i se pare un joc inofensiv).

In fiecare zi se intalneste la iesirea din scoala cu copii pentru a se bate cu bulgari (fac niste aliante inainte sa iasa din scoala). Nu arunca in copiii care nu vor sa se lupte cu zapada.

In fiecare zi vine necajit:
- pentru ca cineva i-a dat in fata cu zapada murdara de urina;
- pentru ca partenerii lui de bulgareala nu accepta regula "fara bulgari in fata";
- pentru ca in timpul bulgarelii partenerii de echipa incep sa arunce in proprii coechipieri si el nu mai intelege nimic;
- pentru ca cineva i-a dat in cap cu un bulgare foarte tare;

Si ma enerveaza. Si-mi vine in minte poezia aceea de pe site-ul Feliciei (merg pe aceeasi strada, vad o groapa, cad in ea si azi si maine, etc....); bine, intelesul poeziei e ceva mai adanc dar cam acesta este sentimentul din momentul respectiv. (http://piersicuta.blogspot.com/2011/02/autobiography-in-five-chapters.html)

Si iarasi nu sunt sigura ca n-am gresit eu, cu sensibilitatea mea, cu non-agresivitatea mea de-o viata dusa pana la prostie monumentala, pentru ca poate daca nu-i spuneam nimic legat de faptul ca mie nu-mi place nu se mai gandea nici el din acest punct de vedere si lua linistit in fata bulgarii aferenti "jocului", dadea si el unii si "asa-i iarna"! Ce rahat! Sa te torturezi mereu ca orice spui (cu toata sinceritatea) poate la un moment dat sa strice ceva in copilul tau!

2 comentarii:

  1. Nu inteleg, ce schimba faptul ca tie iti place sau nu bataia cu zapada?
    Lui poate sa-i placa , tie nu. Lui ii place cu reguli si vad in asta ceva ok adica sa fie curata, moale, deci inofensiva si pe echipe ca la sport. Iata ca unii nu respecta regulile lui, n-au nevoie de ele, vor sa se bata fiecare cu fiecare si gasesc asta amuzant! E o lectie de viata, fiecare alege ce-i convine. Ar putea sa-si caute aliati si sa se bata doar cu cei ce doresc aceleasi reguli, sau sa nu se bata deloc, sau sa continue asa si automat accepte si riscul unui bulgare mai tare(Doamne-feri sa fie cu gheata!) sau murdar de cine stie ce. Tu ii poti explica alternativele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu schimba nimic. Dar este blogul meu si blogul meu este despre sentimentele mele.

    RăspundețiȘtergere