luni, 10 ianuarie 2011

BAIETII

Ieri am avut o revelatie: baietii nu se cearta. Ei se bat direct (agresivii) sau nu fac nimic (victimele). Mi se pare un mare handicap. Pentru ei e SF sa-si descarce in cuvinte supararea sau enervarea pe un alt copil. Daca vrem scoli mai putin agresive ar trebui sa-i incurajam si sa-i invatam pe baieti sa se certe. Eu as face cursuri de certat special pentru baieti.

2 comentarii:

  1. Mai bine spus, in general copiii trebuie invatati sa comunice! Dar cine sa-i invete cand adultii sunt prea ocupati sa mentina masca armoniei, sa se prefaca permanent ca totul e ok, sa-si inghita furia (reprimata inca din copilarie)? De unde sa invete bietii copii ca un conflict nu omoara pe nimeni? Eu abia pe la 36 de ani am invatat si am integrat acest adevar, care acum nu mai reprezinta nici un bau-bau...
    De aia tot toc si toc eu pe toata lumea la cap: fiti autentici, oameni buni!

    RăspundețiȘtergere
  2. In scoli exista tendinta de a sanctiona in egala masura si injuratura si bataia. Scria cineva ceva de genul "primul barbat care a injurat in loc sa dea cu bata a descris drumul spre civilizatie". De mare bun simt mi se pare remarca!

    RăspundețiȘtergere