marți, 28 septembrie 2010

Le's do it Romania


Sambata, 24.09.2010
ora 7 - O zi urata in care nu-ti venea sa dai un caine afara. Am primit un mesaj pe mobil: "Let's do it". M-am pravalit din pat, m-am imbracat "de scandal", l-am remorcat pe sot si am dat navala. La primaria de la Cornu (locul de intalnire) nu astepta nicio fanfara. Naspa. Dam ochii cu restul voluntarilor din grupa 975 - tineri si inmosi. "Let's do it!!!".
ora 9 - ajungem la morman. O rapa, intr-o curba pe drumul spre Talea-Prahova de unde ni se spune ca ar trebui sa scoatem cam 30 de saci. Marea surpriza este ca ne intalnim cu un alt grup de la Ploiesti (grupa 1683). Suntem la un moment dat cam 50 de oameni.
ora 11 - incepe sa devina evident ca suntem in groapa de gunoi ilegala a satului Talea. Cand scoatem 400 de saci este clar pentru toata lumea.

Actiunea - Puncte slabe:
- actiunea trebuia organizata primavara. Toamna sunt ierburi inalte si gunoaiele nu se vad.
- "mormanele" nu s-au cartat corect. De pilda noi, voluntarii, conform regulamentului, nu trebuia sa debarasam gropi de gunoi ilegale (locuri in care o comunitate isi arunca sistematic gunoiul).  Am facut atatia oameni o zi intreaga o munca care se putea face lejer in 10 minute cu un escavator! Daca ne risipeam in padurea invecinata puteam sa facem o munca de adunare de deseuri cu mult mai utila, o munca care nu se putea face cu un utilaj in 10 minute.
- implicarea primariilor a fost 0.
- expunerea evenimentului in presa, radio, tv, a fost mai mult decat palida. Aici si explicatia pentru faptul ca implicarea primariilor a fost "0". In Estonia, in ziua curateniei toate posturile de radio si televiziune nu au transmis decat curatenia. Din elicoptere, de pe teren, etc. Autoritatile si daca voiau nu puteau sa nu se implice...
Actiunea - Puncte forte:
- a fost prima actiune de acest gen. Sper ca am invatat cu totii cate ceva si data viitoare va fi mult mai bine.
- am cunoscut o mana de oameni  inimosi, gata sa sara la orice.

3 comentarii:

  1. Salut! Sunt Mihaela şi am făcut parte din echipa 1683...Voiam să-ţi spun că în urma acţiunii am rămas cam cu aceleaşi impresii ca şi tine...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, ca "remorca", ce sa zic?!!! Am "luat"groapa din plin. Sincer, ma gandeam c-o sa facem altceva... mai placut!... Oare am fost cumva manipulati?!

    RăspundețiȘtergere